SK CZ HU HR EN

Osviežujúce jahodové recepty

Kto by nemiloval jahody? Sladučké červené ovocie, ktoré je predzvesťou slnečných letných dní. Pripravte si s nami tieto 3 jednoduché, no za to vynikajúce jahodové recepty, ktorým neodolá žiadny mlsný jazýček.

1. Nepečený jahodový CHEESECAKE

Svieži, jednoduchý a rýchly dezert, ktorým zaujmete na každej letnej párty.

I N G R E D I E N C I E :

KORPUS:
  • 200g maslových sušienok
  • 80g masla
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu

KRÉM:
  • 500g mascarpone
  • 250ml smotana na šľahanie
  • 1 stužovač
  • 200g biela čokoláda
  • 100g práškový cukor
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový cukor)
  • 250g čerstvých jahôd + pár jahôd na ozdobu


P O S T U P :

  1.  Sušienky rozdrvíme valčekom alebo v mixéri. Maslo rozpustíme. Následne rozdrvené sušienky zmiešame v miske s rozpusteným maslom a javorovým sirupom. Vzniknutou hmotou vystelieme dno tortovej formy a uložíme do chladničky.

  2. Na krém si najskôr rozpustíme bielu čokoládu, aby nám stihla vychladnúť. Kým nám bude chladnúť čokoláda, vyšľaháme šľahačku spolu so stužovačom a odložíme ju do chladničky. Jahody umyjeme a nakrájame na malé kúsky.

  3. Potom spolu vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Za stáleho miešania postupne pridávame rozpustenú vychladenú čokoládu. Do zmesi jemne primiešame šľahačku a na záver pokrájané jahody.

  4. Krém navrstvíme na korpus a ozdobíme jahodami. Opäť odložíme do chladničky - aspoň na dve hodiny. Stuhnutý a vychladený cheesecake môžeme servírovať :)



2. Ľahká a chutná JAHODOVÁ ZMRZLINA

Bez zmrzliny si leto snáď už ani nevieme predstaviť. Zo sladučkých jahôd si preto pripravíme tento overený recept na jednoduchú domácu zmrzlinu.

INGREDIENCIE na 4 porcie:

  • 200g jahody
  • 40g kryštálový cukor
  • 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu (prípadne 1 vanilkový cukor)
  • 60g grécky jogurt



P O S T U P :

  1. Jahody umyjeme a odstopkujeme. Pár si ich odložíme bokom a ostatné rozpučíme vidličkou. Odložené jahody pokrájame na menšie kúsky.

  2. Jahodové pyré prelejeme do hrnca, pridáme cukor, citrónovú šťavu a všetko spolu povaríme približne 5 minút.

  3. Omáčku prelejeme do misky a uložíme do chladu, kým nevychladne.

  4. Vychladenú smotanu na šľahanie spolu so stužovačom a vanikovým extraktom vyšľaháme. Do vyšľahanej šľahačky zľahka primiešame grécky jogurt a na záver vychladenú jahodovú omáčku a pokrájané jahody.

  5. Zmrzlinovú zmes nalejeme do uzatvárateľnej nádoby, prekryjeme potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu zmrzliny, a následne uzavrieme.

  6. Pripravenú zmrzlinu dáme aspoň na 6 hodín do mrazničky (ideálne na celú noc).



Jahody vynikajú nielen v našich sladkých receptoch, ale aj v novej


Jahodová kolekcia, ktorá v sebe ukrýva chute leta... Kontrast bielej a červenej, krásne strihy a príjemný materiál - to všetko sme skĺbili v tejto šťavnatej kolekcii. Očarí vás nielen celopotlačený 100% certifikovaný bavlnený popelín (bavlnené plátno), ale aj nový strih dievčenských volánových šiat s "puf" rukávmi i obľúbené baby kúsky. Oblečte svoje malé jahôdky do tejto chutnej kolekcie a užívajte si spolu letné chvíle naplno.

3. Domáca jahodová limonáda

Na prípravu poctivej domácej limonády si najskôr uvaríme lahodný sirup, s ktorým si aj počas chladných jesenných dní budete môcť zaspomínať na leto. Samozrejme, ak vám dovtedy vydrží :)

Na jahodový sirup budeme potrebovať:

  • 500g čerstvých jahôd
  • 250ml vody
  • 1ks BIO limetka (prípadne citrón)
  • 200g kryštálového cukru


P O S T U P:

  1.  Jahody umyjeme, odstopkujeme a pokrájame. Následne ich dáme do hrnca a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 10 minút povaríme na nízkej teplote.

  2. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor a citrónovú šťavu. Premiešame a uložíme na noc do chladničky.

  3. Na druhý deň túto zmes prepasírujeme cez sitko alebo gázu.

  4. Jahodovú šťavu znovu privedieme do varu. Potom teplotu znížime a povaríme ešte približne 5 minút. Počas varenia odoberáme prípadnú penu.

  5. Horúci sirup nalejeme do čistých sklenených fliaš, ktoré následne na cca 20 minút obrátime hore dnom alebo ich dáme naležato.

Príprava limonády:

Ďalší postup je už veľmi jednoduchý. Do džbánu alebo pohára nasypeme ľad, nalejeme podľa chuti vychladený jahodový sirup a pridáme pár čerstvých pokrájaných jahôd (môžeme pridať aj kúsky limetky, či mätu). Nakoniec zalejeme perlivou vodou a môžeme podávať :)



Kým budú vaše deťúrence čakať na jahodovú pochúťku, môžu sa o tomto ovocí plnom antioxidantov niečo naučiť.
Pripravili sme totiž pre ne JAHODOVÉ PRACOVNÉ LISTY, ktoré si môžete stiahnuť tu:


Prihláste sa do newslettera a získajte 5 eur zľavu

Nikdy nezmeškajte ponuku. Prihláste sa do newslettera a získajte 5 € zľavu, ktorá platí na prvý nákup v hodnote 50 €

×